ثبت ۱۴۹ زلزله در کشور طی هفته گذشته (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | وقوع ۱۲ زمین‌لرزه در خراسان رضوی ترکیدگی لاستیک فوکر ۱۰۰ آسمان در فرودگاه مشهد| مسافران سالم پیاده شدند مسمومیت ۲۳ زن و ۳ مرد در یکی از هتل‌های مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) توسعه عدالت آموزشی با ساخت بیش از ۳۰۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی هشدار گسترش خشکسالی | از هر ۱۰ سد کشور یکی در آستانه خشک‌شدن است مشهد، پایتخت مسمومیت با مواد شوینده | روایت مرگ خاموش بر اثر سهل‌انگاری که در کمین همه ماست آلزایمر عملکرد عصبی-عروقی بافت چربی را مختل و ریسک دیابت و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد اول شدیم، تبریک! دو عامل پنهان در اختلال خواب و کاهش باروری زنان را بشناسید افراد پیش دیابتی شب‌ها این آجیل را بخورند تدوین بسته‌های آموزشی «از ایران دفاع می‌کنیم» برای همه مقاطع تحصیلی کشف ۶۳۲ کیلوگرم موادمخدر صنعتی و سنتی در خراسان رضوی (۱۷ آبان ۱۴۰۴) اولین قطار روسیه به ایران وارد شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) دیابت از کودکی تا سالمندی را تحت تأثیر قرار می‌دهد مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی: هیچ موردی از سویه جدید تب برفکی شناسایی نشده است با تغذیه درست از سکته مغزی جلوگیری کنید اعلام آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضائیه آیا آب تهران جیره‌بندی شده است؟ | وزیر نیرو: مجبوریم فشار آب را کم کنیم سهل‌انگاری رانندگان جاده‌ای در خراسان رضوی جان یک موتورسوار را گرفت | ۲۶ تصادف طی شبانه‌روز گذشته در جاده‌های استان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۴) | از شدت سرمای هوا کاسته می‌شود شینا انصاری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌توانست یکی از بزرگ‌ترین فجایع زیست‌محیطی جهان باشد گلایه از تأخیر در پرداخت کارانه‌های کارکنان درمانی بیمارستان‌های مشهد زمان ‌ثبت‌نام وام‌های دانشجویی تعیین شد + جزئیات گسترش فعالیت پشه آئدس با بارش‌های پاییزی | هشدار گسترش تب دنگی در برخی مناطق کشور ورود کودکان به مدارس از ۵سالگی اجباری خواهد شد؟ زندان، پایان نقشه سرقت متهمان اخراجی از محل کار سابق اجرای طرح کشوری پایش مدارس غیردولتی برای حل مشکلات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: امیدواریم بتوانیم کنکور را حذف کنیم دفاع پلیس فتا از حیثیت دختر نوجوان | بازی مجازی نوجوان، برایش گران تمام شد
سرخط خبرها

سرانه مصرف لبنیات در کشور نصف استاندارد است | توزیع شیر مدارس تا ۲ هفته آینده

  • کد خبر: ۳۶۶۵۰۳
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸
سرانه مصرف لبنیات در کشور نصف استاندارد است | توزیع شیر مدارس تا ۲ هفته آینده
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان مصرف لبنیات در کشور کمتر از نصف مقدار توصیه شده است، گفت: شیر مدارس تا دو هفته آینده در مدارس توزیع خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل‌زاده امروز (۲۷ مهر ۱۴۰۴) اظهار کرد: ۳۵ درصد مرگ‌های کشور یعنی ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار مرگ به دلایل تغذیه‌ای یعنی چاقی، سوءتغذیه و عدم مصرف کافی غلات و فیبر و امگا ۳ رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه در دنیا ۱۵۰ میلیون کودک زیر ۵ سال از کوتاه قدی رنج می‌برند، افزود: آمار کوتاه قدی در کشور ما حدود ۵ درصد و آمار لاغری در کودکان زیر ۵ سال کشور حدود ۵ تا ۶ درصد است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه ۶۷۳ میلیون نفر در دنیا دچار انواع سوءتغذیه‌اند، گفت: ۸ درصد جمعیت جهان دچار گرسنگی هستند و با تمام تلاش‌هایی که در منطقه آسیا انجام شده شیوع سوءتغذیه تنها کمی کاهش یافته است.

اسماعیل زاده درباره مرگ‌های منتسب به بیماری‌های ناشی از مشکلات تغذیه‌ای گفت: فشار خون بالا مسئول ۹۴ هزار مرگ، قند خون بالا ۴۷ هزار مرگ، اضافه وزن و چاقی ۴۹ هزار مرگ و عدم مصرف غلات کامل مسئول ۲۵ هزار مرگ در کشور هستند. همچنین عدم دریافت اسید چرب امگا سه کافی باعث مرگ ۱۰ هزار نفر و ۱۰ هزار مرگ منتسب به دریافت ناکافی میوه و سبزی هستند. این نشان می‌دهد توجه به عوامل تغذیه در مرگ و میر‌ها حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر اینکه آمار چاقی در کودکان زیر ۵ سال خیلی بغرنج نیست، اما باید مراقب باشیم که این آمار افزایش نیابد، گفت: از هر ۵ کودک و نوجوان ما امروزه یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی است. همچنین ۳۰ درصد مادران باردار نیز دچار وزن گیری نامطلوب در دوران بارداری هستند یعنی کمتر یا بیشتر از وزن ایده آل خود وزن می‌گیرند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: میزان مصرف لبنیات در کشور کمتر از نصف مقدار توصیه شده است، زیرا قیمت آنها بالاست و وزارت صمت و دستگاه‌های مختلف باید پای کار بیایند تا میزان مصرف لبنیات افزایش یابد. درباره میزان مصرف گوشت، براساس سبد غذایی باید ۹۰ گرم گوشت مصرف شود، اما میزان مصرف در کشور ۵۰ گرم است. نیمی از افراد جامعه، چهار گروه اصلی غذا که تامین کننده مواد مغذی هستند را به اندازه ناکافی دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه کمبود ویتامین دی ۵۰ تا ۷۰ درصد است، گفت: تعداد زیادی مکمل از طریق سیستم بهداشتی توزیع می‌شود، اما وضعیت مطلوب نیست و باید این مشکلات را اصلاح کنیم. مکمل‌ها بسیار گران شده‌اند و اعتبار ما محدود است و بنابراین امیدواریم با کمک دستگاه‌ها مکمل‌های کافی را حداقل در مناطق محروم به طور صد درصدی توزیع کنیم.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به بازنگری سبد غذایی مطلوب کشور گفت: سبد غذایی نقشه راهی درباره واردات و صادرات و تولید مواد غذایی در کشور است.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در برخی استان‌های محروم آمار کوتاه‌قدی بالاست و ما تلاش می‌کنیم وضعیت را بهبود ببخشیم، تصریح کرد: در گیلان، اردبیل و مازندران و استان‌های شمالی آمار اضافه وزن کودکان در حال افزایش است و لاغری در سالمندان نیز در استان‌های محروم ما شیوع بیشتری دارد.

وی از بازنگری در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک خبر داد و اظهار کرد: تا یکی دوماه دیگر اعلام می‌شود که نیاز به تغییر در این برنامه وجود دارد یا خیر.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیر مدارس تا دو هفته آینده در مدارس توزیع خواهد شد، گفت: در حال حاضر غربالگری تن سنجی در ۴ پایه مدرسه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه پایش مصرف ید در کشور نشان می‌دهد تعداد زیادی از استان‌ها با کمبود ید در زنان باردار مواجهیم، هشدار داد: اگر این اتفاق ادامه یابد در سال‌های بعدی ضریب هوشی کودکان کاهش خواهد یافت و امیدواریم جلوی طب سنتی و تجویز نمک‌های رنگی و سنتی گرفته شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در ۷ استان وضعیت تغذیه عشایر بررسی شده که تا دو ماه آینده نتایج بررسی‌ها اعلام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ضایعات غذا از تولید شروع شده و تا مصرف ادامه می‌یابد، خاطرنشان کرد: ۳۲ درصد وزنی کل غذای تولید شده در جهان دور ریخته می‌شود و بیش از ۳۰ درصد تولیدات غذایی در کشور دور ریخته می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->